Haber

Muhtar adayı: Ben maaş için değil köylüye hizmet için adayım

Giresun’un Görele ilçesinde “Ben maaşlı muhtar adayıyım. Fakirin değil zenginin yanında yer alırım” seçim afişi para cezasıyla kaldırılan muhtar adayı Zafer Fison, seçimlerde tartışma yaşadığını belirterek, neden böyle bir poster hazırladığını anlattı.

İlçeye bağlı Taşlık köyü muhtar adayı olan 44 yaşındaki Zafer Fison, astığı pankartla ilgi odağı olurken, daha sonra para cezası kesildikten sonra pankartı kaldırıldı. Pankartı asmak için seçim sürecini beklediğini de belirten Fison, cezanın yazıdan dolayı değil, seçim sürecinden önce astığı için yazıldığını söyledi.

Seçim afişinde yer alan “Ben maaşlı muhtar adayıyım. Ben fakirin değil, zenginin yanındayım” sözlerinin hikâyesini anlatan Fison, “Her seçim döneminde aday olan kişiler her ne kadar onların yanında olduklarını söylese de Seçim kampanyalarını sürdürürken asıl amaç hizmettir, seçildikten sonra maaşlarını alırlar ve hizmeti unuturlar. Özellikle muhtarlar ciddi maaşlar alıyorlar.” Üye olduktan sonra köylerde muhtarlık yarışı rekabete giriyor. Bu duruma ironik bir gönderme yapmak istedim. Öte yandan ‘zenginlerden yanayım’ derken aslında benim projelerimle köyün kalkınabileceğini vurgulamak istedim. Bugün köylerimiz üretimden uzak bir yaşam sürüyor. Geçmişte köylerde hayvancılıktan tarıma kadar üretim yapılıyordu. Ve herkes kendi ihtiyacını karşılayabiliyordu. Bugün köylülerimiz yumurtalarını, lahanalarını, sütlerini bile şehirden alıyorlar. Üreten bir köy muhtarı olmak istiyorum. Muhtar seçilirsem köyde üretim kooperatifi kurulması için çalışacağım. Üreten her köylü zaten zengindir. Köyümüzde ürettiğimiz tarım ürünlerini ve hayvansal gıdaları kooperatif aracılığıyla pazarlayıp hem köylülerimizin hem de köyümüzün kalkınmasına katkı sağlayacağım. “Bu sayede elbette gelişen, gelişen, zenginleşen köylünün muhtarı olacağım” dedi.

“Maaşlıya değil, köylüye hizmet edecek muhtara ihtiyaç var”

Köyde 208 seçmen olmasına rağmen 10’dan fazla muhalifinin bulunduğunu belirten muhtar adayı Zafer Fison, “Nüfusu bin civarında olan köyün nüfusu yaz aylarında kente göç ediyor. Kış ayları. Şu anda köyümüzde sadece 50 kişi yaşıyor. Sırf seçim var diye köye nüfus kaydı yaptıranlar yüzünden.” 208 seçmen var. Seçimden sonra herkes nüfusunu yaşadığı yere taşıyacak. Dolayısıyla başka yerlerde yaşayıp köyde oy kullananlar aslında köyün geleceğiyle oynuyorlar. Akrabaları olanlar ve köyde görev yapacak, köyü kalkındıracak çok sayıda kişi seçimi kazanıyor. Köyün yol ve su hizmetlerinden sorumlu olmadığı ortaya çıktı. “Köylüyü kalkındıracak, ufuklarını genişletecek, onları üretime yönlendirecek muhtarlara ihtiyaç var” dedi. -GİRESUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu