Anadolu Hayat Emeklilik 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı ve Karbon Ayak İzini Sıfırladı
Anadolu Hayat Emeklilik 2022 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak hazırlanan raporda; şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımını, stratejilerini, hedeflerini ve 2022 sürdürülebilirlik performansını tartışıyor.
“Herkese İyi Gelecek” sloganıyla sürdürülebilir faaliyetlerine her yıl bir yenisini ekleyen Anadolu Hayat Emeklilik, 2022 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Raporda şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımı, stratejik bakış açısı, 2022 sürdürülebilirlik performansı ve hedefleri yer alıyor. Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak 2022 yılını kapsayan rapor, şirketin gelecek vizyonu ve hedeflerine de odaklanıyor.
Dijital dönüşümde bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanında lider şirketlerden biri olduklarının altını çizen, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay “Dijital kanallarımız, kurumsal internet sitemiz, AHE Portable ve AHE Online üzerinden satışını sürdürdüğümüz hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerimize 2022 yılında yeni ürünler ekledik. Türkiye İş Bankası’nın taşınabilir bankacılık uygulaması İşCep’in uygulamadan uygulamaya entegrasyonu ile ürünlerimizi İş Bankası müşteri portföyüne kazandırmaya devam ettik. Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda 2023 yılında hayata geçirdiğimiz bir dijital inovasyon olan AHE-Dijital BES Uygulaması projemizi sürdürülebilir bir gelecek için büyük önemsiyoruz. Teklif formlarımızı kağıt yerine tablet bilgisayarda doldurarak emeklilik sözleşmesi teklif sürecini dijital ortama taşıdık. Bu sayede daha hızlı süreçlere ek olarak kağıt tüketimini azaltmak, maliyetleri düşürmek ve sürdürülebilir bir geleceğe daha fazla hizmet etmek için önemli bir adımı tamamladık. Satış süreçlerimizi 2 dakikanın altına indirdiğimiz AHE-Dijital BES Uygulaması ile 4 milyon 320 bin kağıt tasarrufuna karşılık gelen 6 binden fazla ağacı kurtarmayı hedefliyoruz.”
“Sürdürülebilir bir ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz”
Anadolu Hayat Emeklilik’te farklı yaşam evrelerine ve gelir gruplarına hitap eden, sorumlu ve kapsayıcı çalışmalar geliştirmenin öncelikleri olduğunu anlatan Atalay, “Geliştirdiğimiz çalışmalarla toplumda tasarruf ve finansal kapsayıcılık bilincini artırmayı önemsiyoruz. Böylece yerli yatırımların finansmanı için uzun vadeli kaynaklar yaratarak sürdürülebilir bir ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. 18 yaş altı bireylere yönelik hizmetlerimizde oldukça aktifiz. Genç, genç gibi farklı yaşam evreleri ve meslek kümeleri için hayata geçirdiğimiz segment bazlı kampanyalar ile müşterilerimizin ürün ve hizmetlerinden sağlayabilecekleri faydayı en üst düzeye çıkarmayı planlıyoruz. insanlar, ev hanımları, emekliler, doktorlar, esnaf ve çiftçiler.” Şirket olarak fırsat eşitliğini bir ayrıcalık değil, bir hak olarak gördüklerini belirten Atalay, bu anlayışla insan kaynakları uygulamalarında, iş geliştirme çalışmalarında ve sosyal sorumluluk projelerinde kadınlara öncelik verdiklerini belirtti.
“Karbon emisyonlarını en aza indirir ve karbon ayak izimizi nötralize ederiz”
Atık yönetimi kapsamında firma olarak değerli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Atalay, şu bilgileri paylaştı: “Genel Müdürlük ve Kartal View Adalar ofislerimizde biriken kahve atıklarını ileriye dönüştürüyoruz. Kahve atıklarımızdan kaynaklanan karbon salınımını en aza indirerek, doğada uzun süre çözünemeyen plastik eserlere alternatifler sunuyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın evlerinde kullanmadıkları elektronik cihazlarını geri dönüşüme kazandırmalarını sağlıyoruz.
Karbon salınımını azaltma çalışmalarımızın yanı sıra, rüzgar santrallerine katkı sağlayarak 2016 yılından bu yana operasyonlarımızdan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını nötralize ediyoruz. 2022 şirket faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izimizi nötralize etmek adına 2023 yılında da rüzgar santraline katkı sağladık.”
“Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini sürdürülebilirlik stratejimizin önemli bir bileşeni olarak görüyoruz”
Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının paydaşlarının da takdirini kazandığını vurgulayan Atalay, “Küresel sorunlara ortak çözümler bulmak amacıyla hazırlanan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini sürdürülebilirlik stratejimizin önemli bir bileşeni olarak görüyoruz. . Katkıda bulunduğumuz Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamındaki performansımıza Sürdürülebilirlik Raporlarımızda yer veriyoruz.”
Anadolu Hayat Emeklilik Hakkında:
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarında hizmet veren Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kurulmuştur. halka açık ilk emeklilik şirketi Anadolu Hayat Emeklilik; Otomatik katılım branşında bireysel emeklilik şirketleri arasında en çok kaynak yaratan şirket olma özelliğini taşımaktadır. Bireysel emeklilik ve otomatik katılım kapsamında 2,5 milyondan fazla katılımcıya hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, istekli BES katılımcı sayısında özel şirketler arasında lider konumdadır. Şirketin merkezi İstanbul’da; İstanbul’da 3, Ankara’da 2, Adana, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Trabzon ve Diyarbakır’da birer olmak üzere toplam 12 Bölge Satış Müdürlüğü ve KKTC’de şubeleri bulunmaktadır. Anadolu Hayat Emeklilik, 473’ü satış grubu olmak üzere 1.064 çalışanı, 341 özel acentesi ve 1.118 Türkiye İş Bankası şubesi, 7 Türk Bankası şubesi ve 66 brokeri ile hizmet vermektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı